Beleid

Groene visie
Bij kinderopvang Het Kalfje streven we ernaar dat de kinderen dagelijks naar buiten gaan. Met mooi weer, maar ook met kou of regen. Er zijn laarsjes, overalls en regen beschermende kleding aanwezig zodat de kinderen met alle weerstypen kennis kunnen maken. We stimuleren de kinderen om buiten te spelen, maar als ze liever binnen spelen, mag dat natuurlijk ook.

Moestuin
Kinderen die graag met hun handen in de aarde wroeten, mogen meehelpen in de aangelegde groentetuin. Door het verzorgen van de planten leren zij zorg te dragen voor de natuur en daardoor ook voor elkaar. 

Buitenruimte
De buitenspeelruimte is speciaal ontworpen zodat het de kinderen uitnodigt om op ontdekkingstocht gaan in de natuur. De natuurlijke speelruimte prikkelt de fantasie, creativiteit en motorische ontwikkeling van de kinderen. De ruimte is onderverdeeld in een gedeelte voor baby’s, peuters en de BSO-kinderen. Elk ingericht voor de leeftijdscategorie. Zo blijft het spelen veilig en uitdagend.  

Op de boerderij
Kinderopvang Het Kalfje is door middel van hekwerk gescheiden van de agrarische bedrijfsactiviteiten. Activiteiten die plaatsvinden op de boerderij, zoals koeien voeren of in het gemaaide gras spelen, zullen altijd in overleg met boer Gert plaatsvinden. Hij zal zijn werkzaamheden hierop aanpassen. 

BSO-tuin Kinderopvang Het kalfje Tuin peutergroep Kinderopvang Het Kalfje

  Koeien kijken bij Kinderopvang Het Kalfje  Spelen in het stro bij Kinderopvang Het Kalfje

Kwaliteit
Kinderopvang Het Kalfje is aangesloten bij de Verenigde Agrarische Kinderopvang en werkt volgens de VAK-formule. Hierdoor voldoen we aan de wettelijke eisen van een kinderopvang. Zo kunnen we gegarandeerd kwalitatief hoogstaande opvang bieden.

Wij staan geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit biedt u de zekerheid dat Het Kalfje aan alle eisen van de GGD voldoet. Klik op GGD rapport KDV  en (aanvullend) of GGD rapport BSO en (aanvullend) om het meest recente inspectierapport van de GGD in te zien. Omdat wij aan alle eisen voldoen, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen.

 
 

Meer info?
Bel 0523 - 25 22 52