Dagopvang

Kinderopvang Het kalfje beschikt over drie groepen dagopvang. Per groep is er ruimte voor maximaal 16 kinderen. Op de benedenverdieping bevinden zich de groepen ‘De Kalfjes’ en ‘De Pinkjes’. Deze twee groepen zijn voor kinderen van 0-3 jaar. Op de bovenverdieping van het gebouw is de ruimte voor de groep 'De Koetjes'. Deze peutergroep is voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar.

De Kalfjes & De Pinkjes
De dagopvang biedt zowel een vaste structuur als de nodige afwisseling. Er is gelegenheid voor vrij spel, muziek maken, liedjes zingen, knutselen, kringspelletjes en nog veel meer leuke dingen. De activiteiten die gedaan worden zijn afgestemd op de interesses en behoeftes van uw kind.

De ruimtes van deze groepen zijn voorzien van een grote grondbox, wipstoelen, een normale box, een spiegel aan de wand en speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd. Daarnaast beschikken de groepen over verschillende hoeken om in te spelen, zoals een huishoek met keukentje en poppen, een leeshoek en een autohoek. Ook is er een snoezelruimte die wordt afgeschermd met gordijnen zodat de kinderen lekker tot rust kunnen komen als ze daar behoefte aan hebben. 

De kalfjes groep
De Kalfjes Grondbox

 

Buitenbedjes
Voor kinderen met astmatische aandoeningen en allergieën of die moeilijk kunnen slapen, is frisse buitenlucht erg gezond. Wij bieden de mogelijkheid (uiteraard in overleg) om uw kind buiten te laten slapen in buitenbedjes. Deze bedjes zijn speciaal daarvoor ontwikkeld. 

De Koetjes
De gehele bovenverdieping is de ruimte voor de groep ‘De Koetjes’. In deze groep wordt er gewerkt met het voor- en vroegschoolse educatieprogramma Uk & Puk. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van kinderen door uitdagende activiteiten aan te reiken. Er wordt gewerkt met thema’s. Deze komen uit de directe belevingswereld van het kind en sluiten aan op het ‘hier’ en ‘nu’. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Het is voor ons erg belangrijk dat het spel altijd centraal staat.

 
 

Meer info?
Bel 0523 - 25 22 52