Buitenschoolse opvang

Bij Kinderopvang Het Kalfje kunt u terecht voor buitenschoolse opvang. Opvang is mogelijk voor schooltijd (vso), na schooltijd (nso), op studiedagen en in de vakantie. 

De Deel en De Hooizolder 
Onze buitenschoolse opvang bestaat uit drie groepen. De Deel en de Hooizolder (beide 22 kindplaatsen) zijn voor kinderen van 4-12 jaar. De groep de Melkstal (8 kindplaatsen) is voor 8+ en wordt alleen gebruikt als er meer dan 44 kinderen aanwezig zijn. De groepen zijn gevestigd in een apart gebouw (maar op dezelfde locatie). Uw kind wordt van school gehaald en krijgt bij binnenkomst drinken met wat lekkers. Daarna mag hij zelf bepalen wat hij wil gaan doen. Bijna alles mag, niets moet. Er zijn géén (spel)computers of andere beeldschermpjes aanwezig bij de BSO. Er is zoveel te beleven op en rondom de boerderij dat de kinderen hier ook geen enkel probleem mee hebben.

Vervoer 
Ophalen en wegbrengen is mogelijk naar de scholen in Bergentheim, Mariënberg en Beerzerveld. De vervoerskosten zijn €1,00 per rit. Deze kosten vallen niet onder de Wet kinderopvangtoeslag.

Vakantieopvang 
Tijdens de schoolvakanties kan uw kind de hele dag bij Het Kalfje terecht. Voor vakantie-BSO (11 weken) heeft u een apart contract nodig (minimaal 11 dagen). U kunt van te voren bepalen wanneer u de dagen wilt opnemen. De dagen moeten binnen het contractjaar worden gebruikt. U kunt ook kinderopvangtoeslag aanvragen voor vakantieopvang. Tijdens de vakantie worden er ook activiteiten aangeboden.

Hele dag buitenschoolse opvang nodig buiten de vakantie om? 
Als uw kind naar de basisschool gaat, krijgt u ongetwijfeld te maken met vrije (halve) dagen buiten de vakanties om, zoals een studiedag van de meester of juf of de wendagen in groep 1. Ook dan kunt u voor buitenschoolse opvang bij Het Kalfje terecht, mits er meer vraag is. Buitenschoolse opvang overdag kan doorgaan als er meer dan drie kinderen op die dag aanwezig zijn. De uren betaalt u achteraf. U kunt over de uren ook kinderopvangtoeslag aanvragen, maar dat wordt dan ook achteraf uitgekeerd.


Tijden en prijzen buitenschoolse opvang 2023

Soort opvangTijdenAantal uurUurprijs
Voorschools7.30 tot 8.45 uur1,25€ 8,61
Korte middag naschools14.30 tot 18.00 uur3,5€ 8,61
Korte middag naschools15.15 tot 18.00 uur2,75€ 8,61
Lange middag naschools12.00 tot 18.00 uur6€ 8,61
Hele dag opvang7.30 tot 18.00 uur10,5€ 8,61
* Het is mogelijk om per dagdeel 1 uur aan het begin of eind van de dag minder af te nemen (Dit geldt niet voor een korte middag).
* Op aanvraag is tegen betaling een half uur eerder of een half uur langer opvang mogelijk.
* Op woensdagmiddag en vrijdagochtend bieden we nu ook bso aan.

Wij bieden geen flexibele opvang aan.

Jaarlijks krijgen wij controle van de GGD. Zij schrijven hun bevindingen over onze buitenschoolse opvang in een inspectierapport. 

Kinderopvangtoeslag
In de meeste gevallen kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Meer informatie over kinderopvangtoeslag is te vinden op de website van de belastingdienst. Hier kunt u een berekening maken met uw eigen gegevens. Zo ziet u in één oogopslag wat de opvang u werkelijk gaat kosten.