Buitenschoolse opvang

Bij Kinderopvang Het Kalfje kunt u terecht voor buitenschoolse opvang. Opvang is mogelijk voor schooltijd (vso), na schooltijd (nso), op studiedagen en in de vakantie. 

De Deel en De Hooizolder 
Onze buitenschoolse opvang bestaat uit drie groepen. De Deel en de Hooizolder (beide 22 kindplaatsen) zijn voor kinderen van 4-12 jaar. De groep de Melkstal (8 kindplaatsen) is voor 8+ en wordt alleen gebruikt als er meer dan 44 kinderen aanwezig zijn. De groepen zijn gevestigd in een apart gebouw (maar op dezelfde locatie). Uw kind wordt van school gehaald en krijgt bij binnenkomst drinken met wat lekkers. Daarna mag hij zelf bepalen wat hij wil gaan doen. Bijna alles mag, niets moet. 

Vervoer 
Ophalen en wegbrengen is mogelijk naar de scholen in Bergentheim, Mariënberg en Beerzerveld. De vervoerskosten zijn €1,00 per rit. Deze kosten vallen niet onder de Wet kinderopvangtoeslag.

Vakantieopvang 
Tijdens de schoolvakanties kan uw kind de hele dag bij Het Kalfje terecht. Voor vakantie-BSO (11 weken) heeft u een apart contract nodig (minimaal 11 dagen). U kunt van te voren bepalen wanneer u de dagen (binnen het contractjaar) wilt opnemen. U kunt ook kinderopvangtoeslag aanvragen voor vakantieopvang. 

Hele dag buitenschoolse opvang nodig buiten de vakantie om? 
Als uw kind naar de basisschool gaat, krijgt u ongetwijfeld te maken met vrije (halve) dagen buiten de vakanties om, zoals een studiedag of de wendagen in groep 1. Ook dan kunt u voor buitenschoolse opvang bij Het Kalfje terecht, mits er meer vraag is. Buitenschoolse opvang overdag kan doorgaan als er meer dan drie kinderen op die dag aanwezig zijn. De uren betaalt u achteraf. U kunt over de uren ook kinderopvangtoeslag aanvragen, maar dat wordt dan ook achteraf uitgekeerd.


Tijden en prijzen buitenschoolse opvang 2024
Soort opvangTijdenAantal uurUurprijs
Voorschools7.30 tot 8.45 uur1,25 uur€9,02
Naschoolstot 18.00 uurAfhankelijk van de eindtijd school€9,02
Hele dag opvang7.30 tot 18.00 uur10,5 uur€9,02
* Een hele dag opvang is ook mogelijk van 8.30 - 17.00 uur.
* Op aanvraag is tegen betaling een half uur eerder of een half uur langer opvang mogelijk.

Wij bieden geen flexibele opvang aan.

Jaarlijks krijgen wij controle van de GGD. Zij schrijven hun bevindingen over onze buitenschoolse opvang in een inspectierapport. 

Even bij ons binnenkijken?

Enthousiast geworden? Maak dan snel een afspraak voor een rondleiding en kom onze kinderopvang op de boerderij met eigen ogen zien. Het aanvragen van een rondleiding kan via dit aanvraagformulier.