Kinderdagverblijf  

Agrarische kinderopvang Het kalfje beschikt over drie groepen dagopvang. Per groep is er ruimte voor maximaal 16 kinderen. Op de benedenverdieping bevinden zich de groepen ‘De Kalfjes’ en ‘De Pinkjes’. Deze twee groepen zijn voor kinderen van 0-3 jaar. De bovenverdieping van het gebouw is het domein van  peutergroep 'De Koetjes' waar kinderen van 2,5 – 4 jaar worden opgevangen. 

Vanuit onze agrarisch groene pedagogiek zorgen we voor een vertrouwde, warme omgeving. Je bent als kind niet op ‘een kinderopvang’ maar bij de boer en boerin op de boerderij aan het spelen. Dit is ook terug te zien in de inrichting van onze groepsruimten. Zo is bijna elke groepsruimte voorzien van een eigen keukenblok waarin alle apparaten zitten die nodig zijn om te koken en te bakken. Daarnaast is elke ruimte voorzien van een bank waar lekker op geluierd kan worden of boekjes worden gelezen. We richten onze ruimten zo in dat onnodige prikkels zoveel mogelijk voorkomen worden. Een groep kinderen in de opvang is al vol prikkels van zichzelf, onze groepsruimten willen we daarom ‘rust en natuur’ laten uitstralen. Dit doen we door het gebruik van rustige, neutrale kleuren aan de muur en overige materialen.

De Kalfjes & De Pinkjes 

De dagopvang biedt zowel een vaste structuur als de nodige afwisseling. We geven de kinderen veel ruimte voor vrij spel, zowel binnen als buiten. Spelen is belangrijk, spelen is ontdekken en leren! Daarnaast is er gelegenheid voor muziek maken, voorlezen, knutselen en nog veel meer leuke dingen. De activiteiten die gedaan worden zijn altijd afgestemd op de interesses en behoeftes van uw kind. 
De kinderen van twee jaar van de Kalfjes- en Pinkjesgroep gaan, als ze hier aan toe zijn, 's ochtends samen naar de peuteropvang. Bij de peuteropvang wordt de zelfredzaamheid extra gestimuleerd (denk aan zelf broodjes smeren of de jas aantrekken). 

De Koetjes 

Peutergroep De Koetjes is voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. In deze groep bieden wij het voor- en vroegschoolse educatieprogramma Uk & Puk aan. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van kinderen door uitdagende activiteiten aan te reiken. Er wordt gewerkt met thema’s die direct uit de belevingswereld van het kind komen en sluiten aan op het ‘hier’ en ‘nu’. Dit gebeurt allemaal spelenderwijs. Het is voor ons erg belangrijk dat het spel altijd centraal staat.

Onze pedagogisch medewerksters hebben een certificaat voor het aanbieden van VVE, maar we volgen bij Het Kalfje niet het officiële programma. Hierdoor is onze opvang niet gecertificeerd voor het aanbieden van VVE, maar bieden wij het aan als extra uitdaging voor uw kind. 


Tijden en prijzen kinderdagverblijf 2024

De prijs is inclusief luiers, eten en drinken, vers fruit en tussendoortjes.

Dagdeel
Tijden
Aantal uur
Uurprijs
Hele dag
7.30 tot 18.00 uur
10,5
€10,02
Verkorte dag
8.30 tot 17.00 uur
8,5
€10,63
Ochtend (woensdag of vrijdag)
7.30 tot 13.00 uur
5,5
€10,02
Middag (woensdag of vrijdag)
12.30 tot 18.00 uur
5,5
€10,02
 * Op aanvraag is tegen betaling een half uur eerder of een half uur langer opvang mogelijk.

Jaarlijks krijgen wij controle van de GGD. Zij schrijven hun bevindingen over onze kinderopvang in een jaarlijks inspectierapport. 

Wij bieden geen flexibele opvang aan.

Even bij ons binnenkijken?

Enthousiast geworden? Maak dan snel een afspraak voor een rondleiding en kom onze kinderopvang op de boerderij met eigen ogen zien. Het aanvragen van een rondleiding kan via dit aanvraagformulier.