De boerderij

Wij van kinderopvang Het Kalfje proberen elke dag een kijkje bij de koeien te nemen. Schepjes en bezems staan klaar om boer Gert of ‘opa boerderij’ een handje te helpen.
Op een veilige en speelse manier raakt uw kind vertrouwd met het leven op een boerderij. Zo kunnen de kalfjes geaaid worden en is er altijd wel hulp nodig om het voer aan te vegen. In de zomer gaan we regelmatig naar het weiland om te spelen in het gemaaide gras of bekijken we andere (seizoensgebonden) activiteiten op het agrarische bedrijf. Vieze kleren en af en toe een schrammetje horen hier helemaal bij. 

Naast het jongvee in de grote schuur op de boerderij hebben we bij de kinderopvang een eigen schuurtje met twee varkens, wat kippen en konijnen. Deze dieren worden door de kinderen van de kinderopvang verzorgd. Soms kunnen we zelf eitjes rapen en lekker opeten tijdens de lunch.

Verder hebben we op het erf van de boerderij in de zomer een bloemenpluktuin. Hier kunnen de kinderen onder leiding van de medewerkers een mooi bosje bloemen plukken.